ČLANOVI

Nada Kolundžija, pijanistkinja, pasionirani je promoter savremene muzike. Održala je preko hiljadu koncerata u zemljama Evrope, Azije i Amerike. Dobitnica je velikog broja nagrada i priznanja. Član je Ansambla za drugu novu muziku od njegovog osnivanja 1977.  godine.

http://guarnerius.rs/nada-kolundzija-biografija/

Branka Parlić je već godinama  neumorni promoter nove muzike. Kroz svoj rad kao pijanista, pedagog, predavač i umetnički direktor koncertnog serijala  Nove uši za novu muziku, približila je publici širom regiona i Evrope savremenu muziku. Član je Ansambla za drugu novu muziku od njegovog osnivanja 1977. godine.

 http://www.brankaparlic.com/

Lidija Stanković  je diplomirala na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Dubravke Tomšič, a magistarske studije završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Arba Valdme. Tokom školovanja i studija osvojila je veliki broj nagrada: dvanaest prvih nagrada na Republičkim i Saveznim takmičenjima, nagrade na međunarodnim takmičenjima u Senigalji i Strezi (Italija), i Zemonu (Slovenija), dve Oktobarske nagrade grada Beograda (kao učenik i student), Prešernovu nagradu Univerziteta u Ljubljani, nagradu Emil Hajek i nagradu iz Fonda Olge Mihailović za najtalentovanijeg studenta FMU. Još od školskog uzrasta njena koncertna aktivnost je veoma bogata. Nastupala je sa Beogradskom, Zagrebačkom i Slovenskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTV Ljubljana, Dubrovačkim festivalskim orkestrom, orkestrom RTV Brisel, novosadskim orkestrom Camerata Academica, gudačkim orkestrom Dušan Skovran, Gudačima Svetog Djordja i kamernim orkestrom Žebeljan. Održala je solističke koncerte u svim većim gradovima bivše Jugoslavije (Ljubljana, Maribor, Zagreb, Split, Dubrovnik, Sarajevo, Banja Luka, Novi Sad, Kragujevac, Beograd, Skoplje …), i gostovala kao solista i kamerni muzičar u Italiji, Belgiji, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Poljskoj i Velikoj Britaniji. Osim delima klasičnog pijanističkog repertoara veliku pažnju posvećuje i delima iz srpske muzičke baštine. Redovni je profesor na Katedri za klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Član je Ansambla za Drugu Novu Muziku od njegovog osnivanja 1977. godine.

Dragoljub Ilić – Ilke, kompozitor, aranžer i klavijaturista, rođen u Beogradu. Diplomirao je kompoziciju i orkestraciju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Njegove kompozicije su izvođene u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Švedskoj i Americi. Jedan je od začetnika novoosnovanog Ansambla za drugu novu muziku. Ima preko šezdeset kompozicija za solo instrumente, veliki broj  kompozicija za film, pozorište i televiziju. Pored toga piše i muziku za decu. Dobitnik je mnogih nagrada Udruženja kompozitora Srbije, Radio Beograda, i festivala Beogradsko proleće i Mesam. Njegova kompozicija  Za milion godina  izvedena je na Wembli stadionu 1985. na čuvenom koncertu Band Aid. Poslednjih godina piše kompozicije za Ansambl za drugu novu muziku.
Orkestarska dela: Doba talasa, Vista duo za klavir i orkestar (nagrada V.Mokranjac).
Kamerna dela: Al Fresco, Opleti za gudački kvartet, Landscapes za 4 klavira, Mindfields za 6 klavira …

Miroslav Miša Savić, kompozitor, rođen je u Beogradu, diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti 1979. u klasi prof. Vasilija Mokranjca. Pored akademskog obrazovanja pohađao je kurseve iz oblasti moderne i elektro-akustičke muzike (Letnji kurs savremene muzike u Darmštatu kod Đerđa Ligetija, jednogodišnji kurs sa obukom u Elektronskom studiju Radio Beograda kod Pola Pinjona i Vladana Radovanovića). U Studentskom kulturnom centru je, u svojstvu urednika, kao organizator muzičkih događaja (koncerata, festivala, radionica, performansa i svih drugih oblika predstavljanja nove i savremene muzike) proveo najvažniji deo svog profesionalnog delovanja a istovremeno se pojavljivao i kao autor muzičkih i multimedijalnih radova, video i performans umetnosti, dela iz domena filmske, baletske i pozorišne muzike (filmovi Milutina Petrovića, predstava Trinidad, više igračkih projekata za trupu Mimart Nele Antonović). Pored toga bio je pokretač i producent ansambala za izvođenje savremene muzike (OPUS4, Ansambl za drugu novu muziku, Disfilharmonija), izdavač svih vrsta publikacija vezanih za novu muziku (ploče, kasete, CD-ovi, katalozi i knjige). Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) i Udruženja kompozitora Srbije (UKS).

Nataša Penezić je aktivna kao solista i kamerni muzičar. Nastupa na festivalima u zemlji i inostranstvu, izvodeći prvenstveno muziku 20. i 21. veka. Radi u zvanju docenta na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Član je Ansambla za drugu novu muziku od 2017. godine.

http://natasapenezic.com/

Milena Petrović je rođena u Beogradu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi Mokranjac. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu diplomirala je sa najvišom ocenom u klasi prof. Aleksandra Serdara. Nastupala je kao solista i kamerni muzičar na velikom broju koncerata održanim u reprezentativnim salama u zemlji i regionu. Kao član kamernog ansambla ili kao korepetitor, Milena je sarađivala sa značajnim muzičarima iz Srbije. Od 2005. godine aktivno radi kao pedagog i korepetitor. Član  je Ansambla za drugu novu muziku od 2018. godine.

Andrej Negić, kompozitor, aranžer i klavijaturista, rođen je u Valjevu 1993. godine. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekao u muzičkoj školi Živorad Grbić u Valjevu. Muzičko obrazovanje nastavlja na Novoj Akademiji umetnosti, na smeru za savremenu popularnu muziku, odsek klavir. Tokom studiranja, proširuje svoja interesovanja na oblasti muzičke produkcije i kompozicije, koje su i danas ostale u središtu muzičkog delovanja. Član je Ansambla za drugu novu muziku od 2018. godine, kao kompozitor i klavijaturista. Njegova kompozicija Tines napisana za Ansambl, premijerno je izvedena na koncertu u Muzeju savremene umetnosti 2019. godine. Pored Ansambla za drugu novu muziku, član je benda Bella & the Bartoks, kao i dua Mike Savage.